kies uw taal >> English EN    Nederlands NL    Français FR    Deutsch DE    Espagnol ES  
Plantcol
       
 
 HOME
 PROJECT
 ZOEK PLANTEN
 ZOEK AFBEELDINGEN
 PARTNERS
   
Plantcol  
Project

Het PLANTCOL-project is een antwoord op een aantal doelstellingen vastgelegd in de wereldwijde strategie voor het behoud van planten (GSPC, Global Strategy for Plant Conservation) als één van de actiedomeinen van de Conventie Biologische Diversiteit (CBD).

De partners in dit project ontwikkelden een prototype van een navigatiesysteem voor het uitwisselen van planteninformatie van verschillende databanken in een gemeenschappelijk formaat. Bovendien heeft het project in sterke mate bijgedragen tot het ontwikkelen van het ´digitaal denken´, een informatiementaliteit in het dagelijks beheer van collecties.

De PLANTCOL-website biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee de bezoeker gegevens van verschillende plantencollecties tegelijkertijd kan raadplegen. Dit initiatief heeft de Belgische ex-situ plantencollecties opengesteld voor het grote publiek en heeft zo de Belgische bijdrage tot het behoud, het onderzoek en het gebruik van planten in educatie aanzienlijk verhoogd.

In sommige tuinen is de informatie over de planten ook beschikbaar via een e-kiosk. Dit is een console waar bezoekers informatie kunnen opvragen uit het gegevensbestand en de resultaten kunnen afdrukken. Hierdoor hebben ook mensen die niet over een pc beschikken, toegang tot informatie over de collectie. De Belgische plantencollecties zijn werkelijk voor iedereen raadpleegbaar gemaakt!
© copyright VBTA |  disclaimer |  credits